Munkában a Tiszta Kárpátalja csapata

Sokat olvashattak már oldalunkon a Tiszta Kárpátalja programról. Tervezzük, hogy a jövőben is részletesen beszámolunk arról, hogyan halad, milyen eredményeket sikerült elérni, illetve arról is írunk majd – reményeink szerint már a hét második felében –, hogyan társulhatnak ehhez a kiváló kezdeményezéshez.

Úgy hisszük, hogy a program kulcsa az aktivitás. Csak akkor lehet sikeres, ha egyre többen csatlakoznak hozzá. Csak akkor, ha napról napra többen lesznek azok, akik azonosulnak a program céljaival és vigyázzák ajándékba kapott természeti környezetünket. Mit sem ér a programot megvalósítók nemes szándéka és áldozatos munkája, ha továbbra is tömegével lesznek olyan a felelőtlen emberek, akik ugyanúgy otthagyják az üdítős dobozokat, csokis papírokat a nevickei vár tövében, vagy éppen a szép Latorca vizébe öntik kommunális hulladékukat. Mindenkit arra biztatunk, hogy vallja magáénak céljainkat, erejéhez mérten járuljon hozzá a sikerhez, ahhoz a jövőhöz, amely egy tiszta, rendezett, élhető Kárpátalja ígéretét hordozza.

Lássuk hát, hogy mit végeztek a fiúk az utóbbi napokban:

A Tiszta Kárpátalja csapatának tagjai a múlt héten jártak Körösmezőn és a Fekete-Tisza forrásánál. Mivel még elég nagy volt a hó, ezért a szemétgyűjtés részleges volt, de legközelebb már minden lerakót fel fognak számolni. Aki már járt itt, tudja, hogy az áldatlan állapotok sokszor elkeserítették a túrázókat. De ennek hamarosan vége!

Ahogyan sejtettük, Vereckén minden héten takarítaniuk kell majd. Az egyik szemétlerakó gödröt betemették a srácok, kihelyeztek egy kukát és bozótirtás is volt, no meg az ismételten felgyülemlett és szétdobált szemetet is összeszedték. Kezd pofásabb lenni. Igazán látványossá akkor válik majd, ha a füvet is kaszálni kell és lehet az emlékmű környékén.

Kendereskén az első alkalommal alig volt szemét. Eltelt közel másfél hét és már egy újabb zsáknyi hulladék gyűlt össze. Reméljük, hogy a későbbiekben kihelyezésre kerülő komolyabb táblák jobban felkeltik az oda érkezők figyelmét, és egyre többen lesznek majd, akik vigyáznak gyönyörű Kárpátaljánk természeti értékeire.

Hajrá, Tiszta Kárpátalja!

Featured Posts
Recent Posts